Camiler Haftası
Selamlaşma

Cenaze Yıkama Kursu

Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz. (ENBİYA/35)

Yağlıdere’de, Halk Eğitim Merkezi ve Müftülük tarafından kadınlara yönelik düzenlenen cenaze yıkama ve kefenleme kursuna 19 bayan katıldı.

..

Merkez Kur’an Kursunda açılan bayan cenaze yıkama kursunda dersler, İlçe Müftüsü Yusuf ULUSOY, Merkez Kur’an Kursu öğreticisi Bedriye GÜRBÜZ ve Merkez Eski Camii İmam Hatibi Bayram KIR tarafından verildi.

.

Derslerde ölüm gerçeği, ölmek üzere olana yapılması gereken görevler, şehit ve şehit cenazesi, dinimizde temizlik, abdest ve gusül, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin, taziye konuları anlatıldı. .

İlçe Müftüsü Yusuf ULUSOY yaptığı açıklamada “Cenaze yıkama ve kefenleme son derece önemli dini bir görevdir. Erkek cenazelerini yıkama ve kefenlemede bir sıkıntımız yok. Bu görevi imam hatiplerimiz yapmaktadır. Ancak bayan cenazelerini yıkayacak gönüllü bayan bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu işi bilen ve gönüllü olarak yapanlar azaldı. Bilenler de cenaze yıkamaya cesaret edemiyor.

İlçemiz ve köylerimizde bayan cenazelerini yıkayıp kefenleyecek eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzle yapmış olduğumuz istişarede böyle bir kursun açılmasına karar verdik. Kursa katılanlara cenaze yıkama ve kefenlemeyi öğrettik. Desteklerinden dolayı Müdürümüz Tahsin BAYRAM’a ve kursa ilgi gösterip katılan bayanlara teşekkür ederim” dedi.

***

. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahsin BAYRAM yaptığı açıklamada, Yağlıdere'de ilk defa böyle bir kursun açıldığını ifade ederek, ''özellikle kadın cenazeleri yıkayıp kefenleyecek kişi bulmakta zorluk çekilmekteydi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Müftülük işbirliği ile bayanlara yönelik olarak açtığımız kursa 19 kişi başvurdu. Talep olursa ikinci bir kurs açabiliriz '' dedi.

**Kursa katılan bayanlarda cenaze yıkamanın düşündükleri kadar zor olmadığını, kursta aldıkları bilgilerden sonra rahatlıkla cenaze yıkayıp kefenleyebileceklerini ancak bu işin cesaret gerektirdiğini söylediler. Daha önce yıkanan cenazelerin yanında bulunan bayanlar ise bundan sonra rahatlıkla cenaze yıkayabileceklerini ifade ettiler.

Bayanlar öğrendiklerini uygulayarak cenaze yıkama ve kefenleme işlemlerini başarı ile öğrendiklerini ispatladılar.

***

Merkez Eski Camii İmam Hatibi Bayram KIR kefen kesimini ve hazırlanmasını anlatıyor.

Kursa katılan bayanlara İlçe Müftüsü Yusuf ULUSOY Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan "Cenaze Rehberi" adlı kitap ile Kırk hadis kartelası hediye etti. Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan kursa katılım belgelerini verdi.

YAĞLIDERE MÜFTÜLÜĞÜ

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   1701 kez okundu